NWWI gevalideerd taxatierapport nodig?

Op deze pagina geven wij informatie over de noodzaak van een taxatierapport voor een huis. U kunt om uiteenlopende redenen een taxatierapport nodig hebben. In sommige situaties volstaat een standaard taxatierapport, maar soms heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig.

NWWI gevalideerd taxatierapport

Een gevalideerd taxatierapport is verplicht bij de aanvraag van een hypotheek. Geldverstrekkers willen een kwaliteitsgarantie, dus de taxateur zal het taxatierapport na opmaak laten verzegelen door het NWWI. Andere redenen voor het aanvragen van een taxatierapport van uw huis zijn:

Voor deze redenen volstaat een standaard taxatierapport. Alleen voor de aanvraag van een hypotheek heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig.

NWWI gevalideerd taxatierapport aanvragen

Wat staat er in een taxatierapport

Een taxatierapport geeft de vrije verkoopwaarde van een woning weer. Dit is niet per definitie de vraagprijs van de woning, die is afhankelijk van de woningmarkt. De vrije verkoopwaarde is de marktwaarde van de woning onder normale omstandigheden. Door de volgende onderdelen te beoordelen, komt de taxateur tot de taxatiewaarde van de woning:

Als het mogelijk is, bevat een taxatierapport van Twentehuis Makelaardij een kadastrale kaart van de woning.